Tucker Zimmerman

Tucker Zimmerman Trio

2025-TBC

TUCKER ZIMMERMAN werd geboren op 14 februari 1941 in San Francisco, Californië, studeerde daar muziek op de leeftijd van 4 tot 25 jaar en voltooide zijn studie aan het San Francisco State College (nu universiteit) in theorie en compositie in 1966.


In 1965 begon hij met het schrijven van liedjes (tekst en muziek) voor zijn eigen stem met mondharmonica en gitaar en tot nu toe heeft hij meer dan 800 van dergelijke liedjes geschreven.


In 1966 ontving hij een Fulbright Scholarship om compositie te studeren in Rome, Italië bij Gofreddo Petrassi.


In 1967 werkte hij samen met de Paul Butterfield Blues Band aan het nummer "Droppin 'out". Het nummer verscheen op het Butterfield Band-album The Resurrection of Pigboy Crabshaw.


In 1967 werd de beurs voor een tweede jaar verlengd. Gedurende deze tijd begon hij zijn liedjes te spelen voor een live publiek in verschillende folkclubs in Rome.


In december 1968 nam Zimmerman zijn eerste album Ten Songs op, geproduceerd door Tony Visconti. Het werd later door David Bowie omschreven als een van zijn favoriete albums. Eén nummer van het album, 'Fourth Hour of My Sleep', werd later opgenomen door de band Ronno van Mick Ronson.


Na een verblijf van twee jaar in Londen keerde hij terug naar het continent en ging in België wonen. Van 1970 tot 1984 speelde hij honderden soloconcerten in heel Europa, vooral in België, Zwitserland en Duitsland, waar hij werd beschouwd als een ‘Song-Poet’.


Gedurende deze periode bleef hij ook liedjes schrijven en nam hij nog 5 lp's op. In 1984 stopte hij met toeren als soloartiest. Zijn creatieve output van toen tot 1996 was verdeeld in twee media: muzikale compositie en het schrijven van fictie.


In 1996 keerde hij terug naar het songschrijven en optreden, eerst met een bluesband en daarna met zijn eigen Nightshift Trio, waar hij nog steeds mee optreedt.


Hij blijft ook poëzie/fictie schrijven en muziek componeren voor verschillende akoestische ensembles.


Ondertussen heeft Tucker een Amerikaanse tournee achter de rug, en verzorgt hij het voorprogramma van Big Thief tijdens hun tournee.


Op maandag 18 November staat deze Song-Poet op onze planken met zijn trio.

Reserveer jullie plaatsen snel, daar deze legende niet gauw in onze contreien te bewonderen valt!


Meer info vind je hier: Tucker


Reservatie via:  concerten@tgrootverzet.be


Video: Lost Love

Video: Oregon