Tim Knol

Tim Knol (NL) - "Long Live Your Friends"

Zondag 15 Oktober 2023 - 16 uur

Tim Knol groeide op in Hoorn, waar hij ook, vanaf zijn tiende jaar, muziek begon te maken.In 2009 tekende hij een contract bij Excelsior Recordings. Zijn debuutplaat verscheen in januari 2010 en werd lovend ontvangen door de Nederlandse muziekpers.

In augustus 2010 werd de single Sam verkozen  Het nummer stond 3 weken in de Top 40 en bereikte de 30e plaats als hoogste notering.

 

In mei 2011 kreeg Tim op het Gala van popmuziek een Duiveltje uitgereikt, als beste zanger van Nederland. Deze prijs kreeg hij toegewezen door zijn collega muzikanten.

Op 20 mei 2011 verscheen zijn tweede album Days. De single van dat album Shallow water kwam niet verder dan de Tipparade. Daarna volgende nog enkele albums waar geen hits uit voortkwamen.

 

In 2014 ging Knol voor het eerst solo het theater in met het liedjesprogramma Terug, waarin hij nummers van zichzelf en onder andere Otis Redding, Boudewijn de Groot en Badfinger ten gehore bracht.

 

In augustus 2019 kondigde Knol The Lost and Found Tapes aan, een vierdelige serie waarvoor kon worden ingetekend. Alle nummers zijn opgenomen op een 4 sporen cassetterecorder. Vanaf oktober 2019 wordt er elk kwartaal een nieuw album met nieuw werk en covers uitgebracht op zijn eigen I Love My Label.


Ondertussen heeft Tim reeds een zevental albums op zijn naam staan, en is momenteel bezig aan een nieuwe plaat "Long Live Your Friends".


Wetende dat Tim beinvloedt is geweest door de grote Meesters -  Bob Dylan, Neil Young, Gram Parsons, Bill Monroe,....- , kan het niet anders dan een wondermooie zondagnamiddag in HGV worden!


Reserveren is de boodschap!

 Meer info over Tim Knol: hier

 Lightyears better: het relaas van Tims' metamorfose door de jaren heen (klik hier)

 Video Tim Solo: hier