CPS

Christopher Paul Stelling

Zondag 11 September - 16 uur
De oorspronkelijk uit Florida afkomstige singer-songwriter Christopher Paul Stelling was als tiener al een blad in de wind. Hij maakte zijn schoolopleiding niet af maar ging, zoals de bekende Amerikaanse schrijver Jack Kerouac, enkele jaren op reis door de verschillende staten van Amerika op zoek naar zijn eigen identiteit.

De 33-jarige artiest heeft gedurende die levensreis zichzelf ingelezen in literaire meesterwerken tijdens een baantje in een boekenzaak, geluisterd naar meesterlijke liedjesschrijvers als Waylon Jennings, Van Morrisson, Bob Dylan en Tom Waits en gedurende vele fingerpick gitaaruurtjes zich helemaal ingespeeld in de verschillende stijlen van blueslegendes Skip James en Mississippi John Hurt en banjogrootheden Dock Boggs en Roscoe Holcomb.


Christopher Paul Stelling nam toen hij in 2012 in Kentucky boven een begrafenisonderneming woonde zijn debuutalbum "Songs Of Praise And Scorn" op. Een jaar later bracht hij ook zelf "False Cities" uit. Daarna stortte hij zich op het touren langs poppodia in Europa en Amerika. Hij tekende een contract bij ANTI, en kon drie platen opnemen (de laatste geproduced door Ben Harper!). 


Zijn laatste boreling "Forgiving it all" komt hij voorstellen tijdens deze passage in HGV.


Een man met muziek in het hart, poëzie op de tong, het muzikale talent in de vingers en de reislustigheid in de benen een perfecte samenstelling voor een folkartiest.


Op zondag 11 September in Het Groot Verzet!


Meer info over CPS: hier


Video: Wildfire  en Tiny Desk Concert


Voor reserveren plaatsje, graag een mailtje naar 

concerten@tgrootverzet.be

met vermelding van CPS en aantal plaatsen.