Elliott Brood (CAN)

Elliott Brood (Can)-

Across The Great Divide Tour 2024

Maandag 22 April 2024 - 20 uur

VOLZET!!

Elliott Brood (Can)


“Doing it the hard way for 20 years”, een insigne dat Elliott BROOD met eer draagt. Twee decennia later hebben werk, leven en liefde het trio in vele richtingen gebracht, weg van hun geboorteplaatsen en halsoverkop in een voortdurende muzikale reis door afstand en tijd. Nu, na bijna de helft van hun leven lid te zijn van deze band, is Elliott BROOD nooit meer thuis dan in kenmerkende alt.country wereld waar vervormde, suggestieve snaren en stampende ritmes de toon zetten.


Elliott BROOD verscheen in 2008 op de cover van Exclaim Magazine als de nieuwe ambassadeurs van een roots, folk rock en alt country golf die floreerde in Toronto’s vroege jaren nul.


De komst van Elliott BROOD ging gepaard met een buzz die hen direct lanceerde in het hart van een levendige Toronto scene die zich concentreerde bij het label Six Shooter Records, waar ze zijn teruggekeerd om hun nieuwste muziek uit te brengen.Hun liveshow, een maalstroom van hectische energie en fuzz, heeft ze talloze keren heen en weer gebracht over continenten op optredens van The Sadies, Wilco, The Black Crowes en nog veel meer. Hun albums, meticuleus vervaardigde collecties boordevol details, hebben enkele van Canada’s hoogste muzikale onderscheidingen en awards opgeleverd, waaronder een vroege Polaris Music Prize Short List en een JUNO Award.