Jeffrey Hallford

Jeffrey Halford & The Healers

Maandag 24 Oktober, 20 uur

Sommige mensen noemen deze muziek Americana, wij noemen het rock 'n' roll country soul met een andere tint blauw. Halford is een van de beste songwri­ters van Californië.

Geboren in Dallas, migreerde hij naar Los Angeles (eind jaren 60 en 70) en stoofde hij vervol­gens in de blues en rock-'n-roll in Oakland en San Francisco. Jeffrey Halford en The Healers hebben meedogen­loos live gespeeld en hebben podia gedeeld met Etta James, Taj Mahal, Jimmy Cliff, Los Lobos, Guy Clark, John Hammond en Gregg Allman, om er maar een paar te noemen.

 

Los Angeles Weekly noemde Halford "een van de beste stemmen in Americana vandaag". En Bill Wyman van de Rolling Stones hoorde onlangs Jeffrey Halford & the Healers en zei: "Ik hou echt van de manier waarop deze jongens grooven".


Enkele geweldige artiesten hebben zich bij Halford aangesloten op enkele van zijn platen, waaronder Augie Meyers (Bob Dylan, Texas Tornadoes), The Gospel Humming¬birds (Oakland, Californië), Chuck Prophet (Green on Red) en Myron Dove (Santana), om er maar een paar te noemen . Als je goede nummers schrijft, komen er geweldige muzikanten.


In 2019 prees het tijdschrift Rolling Stone de songwri­ting van Halford als een  'stellair impres­si­o­nis­tisch verhaal dat je doet verlangen naar meer'. Nashville Scene noemde Halford 'een van de beste slide-spelers ter wereld'.


In september komt zijn nieuw album "Soul Crusade" uit, welke hij met z'n kompanen komt voorstellen in Het Groot Verzet.


Jeffrey Halford & The Healers, Maandag 24 Oktober, 20 uur


Reservaties via mail :

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Halford" en aantal personen.


Meer info over Jeffrey: hier

Video: Walk to the River  en Noardewyn

Live recensie cc Wildeman: hier