Concerten


   

     VZW De vrienden van

 Het GROOT verZET

kondigen de volgende concerten aan:


Garrett T. Capps

Maandag

16 September 20h30

"Garrett T. Capps maakt psychedelische country met vlijmscherpe randjes" - De Volkskrant


Garrett T. Capps past in het rijtje van nieuwe eigenzinnige rootszangers waarin ook Daniel Romano en Sturgill Simpson passen.
Garrett is afkomstig uit San Antonio, Texas, en wordt NU al beschouwd als zijnde de nieuwe Doug Sahm!
Hij komt samen met de Space Cowboys zijn nieuwste plaat voorstellen in Het Groot Verzet.

"In the shadows (again)" werd enorm lovend onthaald in de U.S.A., en werd zopas uitgebracht in Europa.


Deze rijzende ster aan het country-firmament brengt op maandag een blitzbezoek aan HGV; laat deze kans niet liggen om hem en zijn band van dichtbij mee te maken!


Info Garrett T. Capps

Video


Reservatie via contactformulier onderaan, met vermelding van: "Concert Garrett T. Capps"Video : GEERT VERDICKT van BUURMAN - ELK EINDE IS EEN NIEUW BEGIN"Het Groot Verzet" zou haar naam niet waardig zijn, om iemand uit de "Guthrie-stal"te negeren wanneer die een Europese Tournee overwegen.


Vandaar, op Vrijdag 25 oktober in Het Groot Verzet: Johnny IrionJohnny Irion leven is doorweven van muziek en literatuur. Hij is familie van de legendarische auteur John Steinbeck en getrouwd met Sarah Lee Guthrie (kleindochter van Woody, dochter van Arlo).

Met Sarah Lee Guthrie vormt hij al jaren een succesvol folkduo (denk maar aan het fantastische album Wassaic Way, geproduced door Jeff Tweedy), waarmee ze ondermeer al enkele keren in de AB in Brussel stonden.


Maar Irion is veel meer dan de echtgenoot en familie van. Zo bracht hij midden 2018 het prachtige solo-album Driving Friend uit. Een plaat waarop je onder meer leden van Wilco, Dawnes en Mother Hips hoort en waarop Irion en co folk, rock en americana prachtig vermengen. De plaat werd geproduced door Tim Bluhm.


Zijn folkrock werd in de grote Amerikaanse muziekbladen warm ontvangen en ook een Europese tour mocht niet uitblijven. Die komt er in oktober 2019.


Op vrijdag 25 oktober 2019 laat Irion zich omringen door gitarist/bassist Wes Buckley.


info Johnny Irion

Video Johnny Irion


 Reservatie via contactformulier onderaan, met vermelding van: "Concert Johnny Irion"Les Guitares Magiques is een Belgisch trio van doorwinterde muzikanten. Ze brengen vroege jazz, blues en wereldmuziek uit het interbellum. Verwacht Hawaiiaanse steelgitaren, bloedmooie en spannende melodieën, maar ook typische swing en Zuid-Amerikaanse walsjes en tango’s.


"The music evokes the hippest branch of the original style that emerged from Hawaii." - Stacy Phillips


Oorspronkelijk wilden Raf en Gijs een boek samenstellen met gitaartranscripties van Sol Hoopii, King Benny Nawahi, Sam Ku West en Gino Bordin, om er maar een paar te noemen. Al snel bleek de verleiding om de muziek te spelen groter dan de plannen om een dergelijk boek uit te brengen. Met Mathias op contrabas begon het trio overal te spelen in het Belgische circuit, van huiskamers tot kleine podia van clubs, van culturele centra tot festivals. Memorabel waren de samenwerking met Guido Belcanto en Jan De Smet, en vrij recent met het Amerikaanse ukulelewonder Del Rey. Een cd moest ervan komen en het is een pareltje! Les Guitares Magiques trok een week in de studio om een uiteenlopend repertoire live op te nemen. Het resultaat? Meer dan 45 minuten muzikaliteit, virtuositeit en puur spelplezier.


Raf Timmermans: National steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, slack key, ukulele


Gijs Hollebosch: Hawaiian steelgitaar, akoestische gitaar, mandoline, ukulele, tiple


Mathias Moors: contrabas 


video

Meer info over Les Guitares MagiquesLes Guitares Magiques in Het Groot Verzet unplugged en Live! Willen jullie erbij zijn? Maak een reservatie via onderstaand contactformulier met vermelding van: "Les Guitares Magiques"Buurman - Geert Verdickt

Zaterdag 12 Oktober 2019 , 20u30

Geert Verdickt, de frontman van Buurman, komt zijn solo-project voorstellen in "Het Groot Verzet" op zaterdag 12 oktober.


BUURMAN – EINZELGÄNGER


Een solo-voorstelling door Geert Verdickt van Buurman


Één man.
Een gitaar,
en een hoop verhalen.

Einzelgänger is de eerste solo-voorstelling
van Buurman-frontman Geert Verdickt.
Waar Dans en Dwaal vurig was, en dansbaar,
stript Verdickt nu in Einzelgänger alles,
tot enkel de essentie overblijft.

Liefde in verschillende gedaanten.
Eindes met een nieuw begin.
Op zoek naar de barst.
De barst waarlangs het licht naar binnen komt. (L.Cohen)

Tijdens de voorstelling wisselt Verdickt nummers uit het nieuwe album Einzelgänger (release: najaar 2019) af met ouder werk :
London Stansted, soms ben jij de zon en ik de maan, Rocky, Pruimelaar, Zo voorbij of Bladeren van goud, …

Einzelgänger.


Autobiografisch, zoals steeds.


Niet eenzaam,
maar alleen.

Reservatie via contactformulier onderaan, met vermelding van: "Concert Buurman"

Johnny Irion

Vrijdag

25 Oktober, 20h30


Les Guitares Magiques

Zondag 10 November, 15 uur

Contactformulier concertjes:

 
 
 

Contact


Ijzerenwegstraat 55 • 2547 Lint

tgrootverzet.be

0474 92 61 62