ConcertenVZW De vrienden van

 Het GROOT verZET

kondigen de volgende concerten aan:Wegens het Corona-virus en de maatregelen uitgevaardigd door de regering zijn een aantal concertjes verplaatst of geannuleerd...

We houden jullie op de hoogte via deze weg of via de mailing.

Met dank voor het begrip.
The Rolls

Zondag  7 Juni - 15 uur  Verplaatst naar latere, nog te bepalen datum...
The Rolls zijn ontstaan als een tribute-band voor dichter-schrijver Charles Bukowski, 25 jaar na zijn overlijden in maart 1994. Ze spelen eigen composities met songteksten opgebouwd uit quotes en gedichten van Charles Bukowski. Liedjes over schrijven, drinken, vrouwen, katten, klassieke muziek, paardenwedrennen…de dood….muzikaal te situeren rond de vijver waarin JJ Cale en Johnny Cash ook kwamen vissen.


In de lente van 2020 verschijnt het eerste album van The Rolls: ‘Happy’. Dit keer met teksten van de leadzanger Derek. Naast Derek is Bruno Deneckere de gedroomde gitarist voor deze band. Ze kennen mekaar al bijna 30 jaar, speelden op mekaars platen en in vele projekten zoals Dylantributes en het Gentse muzikantencollectief Het Gespuis, maar voor The Rolls gaan ze beide voor het eerst met electrische gitaren aan de slag.


Bassist Mario Vermandel en drummer Tony Gyselinck spelen al sedert de jaren ‘80 samen in vele bluesbands and jazzcombo’s en begeleiden toppers als Roland Van Campenhout, Steven Debruyn, Rony Verbiest, Jan De Wilde…


Een eerste singletrack ‘Warm Dad’ uit het album ‘Happy ’ is een duet met Vito, de zoon van Derek. Vito assisteerde ook bij de albummix, aan de zijde van Peter Desmedt in Studio Ledeberg in Gent. The Rolls zijn geen jonge veulens meer, maar wel ervaren ratten waar het aanstekelijke speelplezier nog steeds vanaf druipt. They want you to have a good time while they are having a good time!!!! 


meer info: nieuwsblad


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "The Rolls"


of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 


 

Mike & The Moonpies

Geannuleerd (een nieuwe datum wordt gezocht)


Ligt je Stetson al klaar? Heb je rijlaarzen bij de hand, en een mooie houthakkersblouse? Dan ben je klaar voor Mike and the Moonpies. Deze band draait alweer dik tien jaar mee. Ze brengen authentieke americana, wat wil zeggen: zonder doorgeleerd artistiek randje. Doodeerlijke, vanuit de ziel gespeelde country: meer dat hoeft dat niet te zijn.


Mike and The Moonpies is een Amerikaanse country- en Americana band gevestigd in Austin, Texas. De band werd in 2007 opgericht door singer-songwriter Mike Harmeier. Het is momenteel één van de beste barbands die Austin rijk is, en dat kan tellen!


Ze spelen "Texas 'Country", met een vleugje "Southern Rock".


Op het meest recente werk, 'Cheap Silver and Solid Country Gold', tappen de mannen uit een ander vaatje. De band vloog naar Londen om in de befaamde Abbey Road Studios nummers op te nemen met leden van het London Symphony Orchestra. Door deze toevoeging van strijkers en pedal steel guitar wordt teruggegrepen naar het klassieke Nashville geluid.


meer info via: https://www.themoonpies.com/


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Mike and the Moonpies"

of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 

 

The Hackensaw Boys

Maandag 17 mei 2021, 20 uur  (Geannuleerd wegens Corona....)Bijna twintig jaar hakken en zagen ze dwars door de festivalweides en concertzalen: over wie anders dan de legendarische Hackensaw Boys kunnen we het hebben? Geboren in Virginia, langs de periferie van Amerika, opereert deze hofleverancier van straffe rootsmuziek intussen meer als beweging dan als band. Soms spelen er wel twintig muzikanten tegelijk op het podium, een verse lading country-blues, bluegrass en oldtimers gespeeld met de bevlogenheid van een punkband.


Hackensaw Boys is logischerwijs een band geworden die meerdere generaties overbrugt: opperhoofd en leadzanger David Sickmen is na het vertrek van Ferd Moyse het laatste nog actieve originele lid.


De nieuwe EP draagt de heerlijk olijke titel A Fireproof House of Sunshine en bevat voor het eerst een nummer met bijdrage van zoonlief Sickmen, getiteld Let’s Take Us A Nightride. Dat is meteen ook bindend advies voor vanavond, wanneer de Hackensaw Boys ons Groot Verzet in vuur en vlam zetten! 


David Sickmen- Guitar/Vocal

Caleb Powers- Fiddle/Vocal

Chris Stevens- Bass

Beau Dodson- Charismo/Drums/Vocal


meer info: http://hackensawboys.com/


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Hackensaw"

of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 

 

Christophe Vekeman en Bruno: Country

Zaterdag 23 mei, 20 uur (verplaatst naar latere datum in 2021)
Schrijver, dichter en performer Christophe Vekeman, samen met singer-songwriter Bruno Deneckere, brengen een avondvullend programma rond "Country".


Christophe brengt "Country"-teksten, verhalen rond het thema en eigen anekdotes van zijn "Country"-reizen doorheen de States.


Bruno, zal op zijn eigen manier hulde brengen aan de grootmeesters van het genre.


Een enig project waar we halsreikend naar uitkijken!

Méér info volgt later nog.


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Country"

of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 

Contactformulier concertjes: