Concerten


   

     VZW De vrienden van

 Het GROOT verZET

kondigen de volgende concerten aan:


Nieuwjaarsreceptie met Romeo Spinelli

Zondag 26 Januari 2020Op zondag 26 januari nodigen we jullie allen uit op onze nieuwjaarsreceptie met een hapje en een drankje (hapjes, cava/cava 0% en sinaasappelsap worden gratis aangeboden, zolang de voorraad strekt).

Vanaf 15 uur zal de Bekende Boechoutse Bard Romeo Spinelli, gewapend met zijn gitaar en fantastische stem, de receptie muzikaal ondersteunen.


Allen Welkom!Roel van Bambost was nog een tiener toen hij als leadzanger begon op te treden met de Gentse pop/rockgroep “The Ropes”.  Begin 1966 verliet hij de groep omdat hij in het najaar van 1965, samen met Miek een derde plaats behaalde in de BRT TV wedstrijd “Ontdek de Ster” met het nummer “Blowin’ in the Wind” van Bob Dylan. Zij gingen verder als folkduo, met Engelstalige songs. 


In 1967 brachten zij hun eerste Nederlandstalige LP uit “Je kan nooit weten”, waarop zij begeleid werden door Roland van Campenhout. Later zouden nog de LP’s “Mijn jeugd rijdt uit op jacht”, “Miek & Roel”, “Miek & Roel zingen Tom Paxton”, “In de tijd van…” en “In ’t Nieuw” volgen, en de CD’s “Cafard” en “De Titanic achterna”.


In maart 2017 deden de sociaal geëngageerde zangers Miek & Roel hun laatste optreden samen, na een carrière van meer dan 50 jaar. 


Roel had ondertussen al, samen met Levien en Mathieu Engels, een hommage gebracht aan Dimitri van Toren en een jaar later toerde Roel langs de culturele centra met de Vintage Club, een trio met Erik van Nijghen en Hans de Booij. 


Roel treedt nu op met Stef Wouters (op el. en ak. gitaar) en Gijs Hollebosch (dobro en mandoline). 


Het gevarieerd repertoire bestaat uit enkele onverwoestbare titels van Miek & Roel en gloednieuwe bewerkingen van songs van o.a. Richard Thompson, James Taylor, Townes van Zandt en  Derroll Adams.

 

Roel zal begeleidt worden door Stef Wouters op gitaar en Gijs Hollebosch


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Roel"

of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html The Rolls

Zondag  29 Maart - direct na de aankomst van de Koers!!
The Rolls zijn ontstaan als een tribute-band voor dichter-schrijver Charles Bukowski, 25 jaar na zijn overlijden in maart 1994. Ze spelen eigen composities met songteksten opgebouwd uit quotes en gedichten van Charles Bukowski. Liedjes over schrijven, drinken, vrouwen, katten, klassieke muziek, paardenwedrennen…de dood….muzikaal te situeren rond de vijver waarin JJ Cale en Johnny Cash ook kwamen vissen.


In de lente van 2020 verschijnt het eerste album van The Rolls: ‘Happy’. Dit keer met teksten van de leadzanger Derek. Naast Derek is Bruno Deneckere de gedroomde gitarist voor deze band. Ze kennen mekaar al bijna 30 jaar, speelden op mekaars platen en in vele projekten zoals Dylantributes en het Gentse muzikantencollectief Het Gespuis, maar voor The Rolls gaan ze beide voor het eerst met electrische gitaren aan de slag.


Bassist Mario Vermandel en drummer Tony Gyselinck spelen al sedert de jaren ‘80 samen in vele bluesbands and jazzcombo’s en begeleiden toppers als Roland Van Campenhout, Steven Debruyn, Rony Verbiest, Jan De Wilde…


Een eerste singletrack ‘Warm Dad’ uit het album ‘Happy ’ is een duet met Vito, de zoon van Derek. Vito assisteerde ook bij de albummix, aan de zijde van Peter Desmedt in Studio Ledeberg in Gent. The Rolls zijn geen jonge veulens meer, maar wel ervaren ratten waar het aanstekelijke speelplezier nog steeds vanaf druipt. They want you to have a good time while they are having a good time!!!! 


meer info: nieuwsblad


Daar het die namiddag Gent-Wevelgem is, zal het concertje aanvang nemen direct na de aankomst. (We geven de koers integraal uit op groot scherm)


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "The Rolls"


of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 

 

Mike & The Moonpies

Zaterdag 11 April, 20 uur


Ligt je Stetson al klaar? Heb je rijlaarzen bij de hand, en een mooie houthakkersblouse? Dan ben je klaar voor Mike and the Moonpies. Deze band draait alweer dik tien jaar mee. Ze brengen authentieke americana, wat wil zeggen: zonder doorgeleerd artistiek randje. Doodeerlijke, vanuit de ziel gespeelde country: meer dat hoeft dat niet te zijn.


Mike and The Moonpies is een Amerikaanse country- en Americana band gevestigd in Austin, Texas. De band werd in 2007 opgericht door singer-songwriter Mike Harmeier. Het is momenteel één van de beste barbands die Austin rijk is, en dat kan tellen!


Ze spelen "Texas 'Country", met een vleugje "Southern Rock".


Op het meest recente werk, 'Cheap Silver and Solid Country Gold', tappen de mannen uit een ander vaatje. De band vloog naar Londen om in de befaamde Abbey Road Studios nummers op te nemen met leden van het London Symphony Orchestra. Door deze toevoeging van strijkers en pedal steel guitar wordt teruggegrepen naar het klassieke Nashville geluid.


meer info via: https://www.themoonpies.com/


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Mike and the Moonpies"

of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 

 

The Hackensaw Boys

Maandag 18 mei, 20 uurBijna twintig jaar hakken en zagen ze dwars door de festivalweides en concertzalen: over wie anders dan de legendarische Hackensaw Boys kunnen we het hebben? Geboren in Virginia, langs de periferie van Amerika, opereert deze hofleverancier van straffe rootsmuziek intussen meer als beweging dan als band. Soms spelen er wel twintig muzikanten tegelijk op het podium, een verse lading country-blues, bluegrass en oldtimers gespeeld met de bevlogenheid van een punkband.


Hackensaw Boys is logischerwijs een band geworden die meerdere generaties overbrugt: opperhoofd en leadzanger David Sickmen is na het vertrek van Ferd Moyse het laatste nog actieve originele lid.


De nieuwe EP draagt de heerlijk olijke titel A Fireproof House of Sunshine en bevat voor het eerst een nummer met bijdrage van zoonlief Sickmen, getiteld Let’s Take Us A Nightride. Dat is meteen ook bindend advies voor vanavond, wanneer de Hackensaw Boys ons Groot Verzet in vuur en vlam zetten! 


David Sickmen- Guitar/Vocal

Caleb Powers- Fiddle/Vocal

Chris Stevens- Bass

Beau Dodson- Charismo/Drums/Vocal


meer info: http://hackensawboys.com/


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Hackensaw"

of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 

 

Christophe Vekeman en Bruno: Country

Zaterdag 23 mei, 20 uur
Schrijver, dichter en performer Christophe Vekeman, samen met singer-songwriter Bruno Deneckere, brengen een avondvullend programma rond "Country".


Christophe brengt "Country"-teksten, verhalen rond het thema en eigen anekdotes van zijn "Country"-reizen doorheen de States.


Bruno, zal op zijn eigen manier hulde brengen aan de grootmeesters van het genre.


Een enig project waar we halsreikend naar uitkijken!

Méér info volgt later nog.


Voor reservatie:

concerten@tgrootverzet.be  met vermelding van "Country"

of via : http://tgrootverzet.be/concerten.html 


Roel & De Kleine Revolutie

Zaterdag 7 Maart 2020

Contactformulier concertjes:

 
 
 
 

Contact


Ijzerenwegstraat 55 • 2547 Lint

tgrootverzet.be

0474 92 61 62