kalender


    

    De vrienden van

 't GROOTverZET

zijn verheugd

volgende concerten

aan te mogen  kondigen :

Ad Vanderveen

Nieuwe datum: 17 Februari 

                   om 15 uur.

Ad Vanderveen voorstellen is niet zo moeilijk: hij is één van de meest getalenteerde singer-songwriters uit ons buurland Nederland. Sinds jaren timmert deze songsmid aan de muzikale weg; heeft ondertussen méér dan 30 albums op zijn naam; werkte door de jaren heen samen met o.a. Al Kooper, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, Eric Andersen, John Gorka...

Ad speelde reeds "Americana" alvorens die muzikale term werd uitgevonden. De" Nederlandse Steve Wynn" speelt de ene keer intimistische folksongs in een akoestische bezetting, en de andere keer gaat hij woest tekeer als zijnde een Nederlandse versie van Neil Young met zijn band The O'Neils. Een muzikale duizendpoot!

Na het uitbrengen van "Worlds Within", hoorde Van The Man dit album, en nodigde Ad prompt uit om zijn voorprogramma te verzorgen.

 

Ad stelt, gewapend met zijn gitaar en mondharmonica, zijn nieuwste album "I was Hank Williams" voor in Het Groot Verzet op zondag 17 februari 2019.

 

Reservaties via contactpagina

 

Links:

 

www.advanderveen.com

 

www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=ofYZpmWLHuw

 

www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/DEC1/CD34.html

Neeka & Tom Theuns

      Zaterdag 16 Maart

                             20 uur

“Betoverend. Innemend. Verbluffend.”

- Het Belang Van Limburg  -

 

 

Neeka en Tom Theuns stellen "Beside the sea" voor in Het Groot Verzet, op zaterdag 16 Maart.

 

Tom Theuns over hun nieuw project:

 

"Samen met Neeka deel ik een passie voor Engelse folk uit de jaren 60 en 70. Gebaseerd op een dikwijls complexe fingerpicking gitaarsound, kenmerkte deze revival zich door zijn vrije creatieve geest die de inspiratieboost was voor vele groepen zoals Led Zeppelin,The Beatles,… Tot op de dag van vandaag blijft deze periode, ook wel "folk baroque" genoemd, voor vele singer songwriters een voorbeeld.

 

We spelen en zingen het repertoire van o.a. The Pentangle, Incredible String Band, Martin Carthy, Nick Drake maar ook van de renaissance componist John Dowland. Samen met de anekdotes en de verhalen wordt dit een avond verfijnde, melancholische en soms ook grappige Engelse folk !"

 

Reserveer jullie plaatsen via de contactpagina. 

 

Links:

https://tomtheuns.com/home

http://www.neekamusic.be/

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20181006_03815944/engelse-folkmuziek-met-neeka-tom-theuns-in-de-breughel

https://www.youtube.com/watch?v=LZGwGRPjszE

Dan Stuart & Don Antonio Zaterdag 23 Maart - 20 uur

 

"Danny & Dusty" zullen uiteindelijk na 23 Maart gepasseerd zijn langs "Het Groot Verzet", zij het met een jaar tussentijd...

Met fierheid kunnen we verkondigen dat Dan Stuart (USA) en Don Antonio (It)hun opwachting maken op zaterdag 23 Maart 2019 om jullie muzikaal te entertainen met songs uit het grote oeuvre van Dan & Don.

 

Dan Stuart was de frontman van de legendarische Green On Red, één van de beste bands uit de zgn. Paisley Underground scene welke midden jaren '80 hun hoogtepunt kende. Zij mixten Rock met Country en zelfs een vleugje punk. Prachtige songs uit hun repertoire zijn o.a.: "Time ain't nothing","That's what dreams", "We ain't free"....

 

Samen met leden van o.a. The Dream Syndicate en The Long Ryders, vormen ze de supergroup "Danny & Dusty", waarmee ze het legendarische "The Lost Weekend" uitbrachten. (Steve Wynn - Dream Syndicate, en Chris Cacavas - GoR, openden HGV vorig jaar)

 

Na de split van GoR, verhuisde Dan naar Oaxaca in Mexico, vanwaar hij, na zijn scheiding zich vestigde in Mexico Stad. Dan bleef muzikaal actief, maakte enkele albums , hetzij onder "The Slummers", hetzij onder eigen naam.

Buiten muziek maken, zette Dan zich ook aan het schrijven, en heeft ondertussen twee romans uit.

"The unfortunate Demise of Marlowe Billings" is de titel van zijn laatste boek én plaat, welke hij komt voorstellen onder begeleiding van Don Antonio op electrische gitaar in Het Groot Verzet.

 

Dan Stuart kondigde vorig jaar aan, dat deze plaat zijn "pensioneringsplaat" ging zijn, waardoor het best zou kunnen zijn dat het de laatste keer gaat zijn dat Dan deze kant uitkomt...

 

Don Antonio is een fantastische gitarist; welke zijn sporen reeds verdient heeft als frontman van "Sacri Cuori". Samen met leden van deze band,begeleidde hij o.a. Richard Buckner, Howe Gelb, Robyn Hitchcock en, onlangs nog Alejandro Escovedo . Met Alejandro maakten ze het album "The Crossing".

 

Don heeft ook een solo-album uit waarvan hij enkele nummers komt voorstellen als "warm up" voor Dan.

 

Zaterdag 23 Maart - 20 uur

 

reserveringen via contactpagina  www.tgrootverzet.be

 

links:

http://marlowebillings.com/

https://www.youtube.com/watch?v=NfFo0r9Zouc

 

 

 

ContactIjzerenwegstraat 55 • 2547 Lint

tgrootverzet.be

0474 92 61 62